Tips til at købe og leve økologisk uden at bruge en formue

De fleste af os vil højst sandsynligt gerne leve mere økologisk. Men det kan virke til at være for dyrt eller for overvældende. Det er også rigtigt. Langt størstedelen af tiden er eksempelvis økologiske fødevarer dyrere end ikke-økologiske fødevarer.

Så hvis du har et begrænset budget til indkøb af madvarer, kan det virke som en umulig opgave. Her finder du flere gode råd, som du kan bruge, hvis du gerne vil prøve at leve og købe mere økologisk uden at bruge en formue.

  1. Prøv at skifte en fødevaregruppe ad gangen

For eksempel kan du starte med grøntsager, hvedebaserede produkter (brød, pasta osv.) eller mejeriprodukter. Det kan være en fordel at starte med, hvad du indtager mest af. 

Spiser du eksempelvis mange grøntsager eller meget frugt, så start med at købe disse økologisk og intet andet. På den måde kan du bedre få en fornemmelse for, hvad dit budget kan klare. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, kan du eventuelt besøge en økologisk butik såsom Ganefryd for at få et overblik.

  1. Kig efter gode tilbud

Et andet godt råd er at kigge efter gode tilbud i tilbudsaviser. I aviserne kan du ofte finde økologiske madvarer til nedsatte priser. Finder du først et godt tilbud, kan det ligeledes være en fordel, hvis du køber mere end bare et par stykker af den pågældende madvare. Herved har du til en længere periode.

  1. Lav en køkkenhave 

Har du tid og plads til at dyrke dine egne frugter og grøntsager? Så kan det være en oplagt mulighed. Du kan starte i det små med krydderurter, salatblade og så videre. Derefter kan du udvide det, hvis du har mod på det.