Gode vine til varme retter? Prøv vine fra Valpolicella

Gode vine er svære at finde. Eller: Det er sådan set nemt at finde en vin, der smager fortræffeligt, men prisen er ofte derefter. Hos online vinhandlere kan du af og til gøre dig en god handel, når du køber vin på tilbud eller outlet. Men du kan også nå langt, hvad gælder at finde de gode vine, ved at sætte dig ind i vinområder, og hvilken vinkvalitet du generelt kan forvente fra et givent område.

Kend til vin fra Valpolicella

Valpolicella øst for Gardasøen er ét vinområde, du bør kende til. Vin fra Valpolicella tæller nogle af de skønneste dessertvine og tørre rødvine, du kan finde. Er du på udkig efter en vin med en kraftig tekstur, kunne du fx finde en flaske fra vindistriktet, hvor den lokale Corvina-druesort er blevet brugt til at lave sød Amarone-vin i lange tider – fx i drueblends med andre druesorter som bl.a. Rondinella.

Parres fint med mange kødretter

En Amarone della Valpolicella-vin passer godt til flere retter. Som du nok kan gætte, er det primært varme retter med kød fra ænder, okser og lam, vinene er et godt akkompagnement til. Søger du en vin med kraftig smag, du kan nyde sammen med parmesanost, kan det også være en Amarone-vin, du skal på jagt efter. Men hvad med prisen – kan du være heldig at få en Amarone-vin til få penge?

Start billigt, når du køber Amarone-vin

Du skal nok regne med at skulle give lidt over 100 kr. for noget, der smager okay. Starter du med en billig Amarone-vin, kan du eksperimentere med parringer af vinen med forskellige retter. Når du så engang har fint selskab, så var det måske en idé at have en lidt dyrere flaske klar og trække på dine erfaringer fra parringseksperimentet. Men start billigt, og lær Amarone-vines fine nuancer at kende.