Sådan agerer du den perfekte vært på en aften med vennerne

Drink

Der er ikke nogen enkel opskrift på det gode værtskab. Men der er selvfølgelig nogle krumspring, du kan gøre dig for at blive så god en vært som muligt. En aften med vennerne skal værdsættes. Derfor er det også vigtigt, at du er nærværende og til stede i mere end én forstand. Hvis du vil have lidt gode råd og fifs til, hvordan du kan opnå dette resultat, skal du læse med her. Det er nemlig ikke helt så svært, som du måske tror.

Den utaknemmelige tjans

Det kan til tider være rigtig hårdt at være værten til et selskab eller en fest. Det, du skal huske på, er, at du ikke rigtig kan gøre det dårligt, hvis du er i venners lag. Her er der kun forskellige grader af godt værtskab. Du skal ikke være nervøs for, om dine venner får en god aften. Så længe du er til stede, får de nogle gode og sjove timer.

Selvom du kan se, både dit køkken og din stue blive mere og mere beskidt, mens opvasken også bliver større og større, så skal du lade det være. Du må acceptere på forhånd, at oprydning, opvask og rengøring må vente. Det er vigtigere for dine venner, at du er nærværende, end at dit køkken er pletfrit. Lad opvasken stå, og koncentrer dig om vennerne.

Når det kommer til mad, er der også nogle gode tips og tricks, du kan benytte dig af. Der er selvfølgelig ret stor forskel på, om du har 2 eller 10 venner på besøg. Men uanset hvad, så kan du gøre dit værtskab mere interessant ved at være forberedt. Her kan du med fordel vælge at servere en ret, der kan simre i lang tid. En ret som ossobuco kunne være oplagt. På denne måde kan du have alt forberedt og sat over på forhånd, og du behøver ikke stå i køkkenet i halve eller hele timer, mens dine gæster venter på dig.

Server den perfekte drink

Du kan også imponere dit selskab med en hjemmelavet drink af en vis kvalitet. Her kan dark n’ stormy anbefales. Hvis du selv laver dine drinks, kan du virkelig score point med en perfekt dark n’ stormy. Det er faktisk en forholdsvis simpel drink at lave, men den har alligevel en wow-effekt, og så smager den fuldstændig fantastisk. Den kan du både bruge som velkomstdrink og som cocktail til senere på aftenen.

Du skal ikke bruge andet end en rigtig god rom – eventuelt en danskproduceret en – og så nogle andre småting. Ginger ale, limesaft og en lille skive lime som pynt. Det er en enkel drink, en billig drink og en helt vildt lækker drink. Serverer du den perfekte dark n’ stormy, er du garanteret et tilfreds selskab.

Det er altså små detaljer, der skal til for at være en autentisk, rar og troværdig vært. God mad, gode drinks og nærvær. Det kommer du langt med. Og så kommer du i øvrigt langt med god og ordentlig planlægning.