Tips til indretning af studiebolig

Er du lige blevet skrevet op til eller har modtaget nøglerne til din første studiebolig? Et nyt studie er helt vildt spændende, og det er vigtigt, at man har en god base til lektier og afslapning, når man er udeboende studerende. Her er et par tips til, hvordan du indretter på ganske få kvadratmeter.

Sådan tackles sovesituationen

De fleste studieboliger er ikke ret store, da de skal passe til SU-modtagerens budget. Flytter du alene i en 1-værelsesstudiebolig, betyder det, at dit soveværelse, stuen og køkkenet bliver et og samme rum. Det kan man sagtens få til at fungere fint, hvis blot man indretter med omtanke.

Noget af det vigtigste er sovesituationen og at finde en løsning, der passer til din stil og dækker dine sovekrav. En hel seng kan muligvis tage for meget af den allerede begrænsede plads, så et godt tip er at finde en sovesofa i stedet. Den kan både være sofa til hygge og seng til om natten. Brug gerne nettet til inspiration! Du kan fx søge efter en Fleming sovesofa og se de mange forskellige varianter. Et andet tip kunne være at finde et højsengestel, ligesom ved en køjeseng, for så kan du bruge pladsen under sengen til skrivebord eller sofastue.

Gode opdelinger i rummet

Når man bor i en 1-værelseslejlighed, kan det være rart med nogle opdelinger, når man indretter. Ved at inddele lejligheden i forskellige zoner kan du lettere få plads til det hele, uden det kommer til at føles for rodet eller kaotisk. En af måderne, du kan opdele rummet på, er efter stemning og funktion. Når du studerer, kan det fx være rart med et skrivebord til at arbejde ved, og det kan du evt. adskille fra sengen eller sofaen, som kun tiltænkes afslapning. Benyt gerne rumdelere eller tæpper til at markere skiftet til en ny zone.