Sådan får du en lille stue til at virke større, end den er

Det kan være svært at indrette en lille stue. Møblerne kan være svære at få til at passe sammen, og for mange ting kan få stuen til at virke endnu mindre. Dog kan nogle enkelte tips og tricks få din stue til at se ud, som om den er en smule større, end hvad den egentlig er.

Find en let sofa

Det kan være svært at finde en sofa, der passer ind i en lille stue. Til en lille stue kan det være en god idé at købe en sofa, som ikke ser for tung ud. Du kan eksempelvis købe en sofa med ben. Det at sofaen ikke når til gulvet, kan få den til at lidt lettere ud og give din stue et lettere udtryk. Ydermere er en lys farvenuance på sofaen også nøglen til et lettere udtryk. En mørkfarvet sofa kan få stuen til at se mørk og tung ud, hvor en lys farve som hvid, beige eller lysegrå kan løfte udtrykket. Derfor kan det være, at du skal ud og find den perfekte kvalitetssofa til en god pris, som også er både let og lys i designet.

Minimalistisk udtryk

Generelt kan det være godt at holde et minimalistisk udtryk i din mindre stue. Hold for eksempel væggene i lyse farver, såsom hvide nuancer, lyseblå og beige. Du kan også holde antallet at møbler og pynt på et lavere antal for at minimere udtrykket af pladsmangel. Du kan eksempelvis nøjes med en mindre sofa, et sofabord, et tv og en enkelt reol til ejendele og pynt. Dog er det stadig vigtigt at have nogle enkelte pynte ting såsom billeder og mindre planter, som afspejler din personlighed for stadig at skabe en hyggelig stemning i stuen. Sørg også for masser af lys fra vinduer og lamper.