Når du nu alligevel skal flytte, så overvej disse bæredygtige valg

Sommerfuglene i maven er måske ved at tage overhånd. For nu er der måske ikke ved at være længe til. Snart skal du flytte ind i din drømmebolig, og hvor bliver det fantastisk. Men åh, hvor er der også mange beslutninger, der skal tages, når det kommer til at flytte ind i en ny bolig. Verden er blevet mere og mere klimabevidst. Derfor kan det også være en god mulighed for at tænke mere miljøvenligt, når det kommer til at flytte i ny bolig. I denne artikel kan du finde tre tips til, hvordan du gør dit fremtidige hjem mere bæredygtigt.

 

Spar penge og CO2 med en varmepumpe

Det kan godt betale sig at få monteret en varmepumpe i dit nye hus. For både træpiller, gasfyr, oliefyr med mere, er langt mere klimabelastende end varmepumpen, og så er det også dyrere. Med en varmepumpe gør du hjemmet mere bæredygtigt, da varmepumpen henter energi udefra og omdanner det til kold eller varm luft. Desuden kan du nemt få varmepumpe service, hvis der skulle opstå problemer. Der findes nemlig massevis af virksomheder, som yder varmepumpe service. Brug også virksomhedernes varmepumpe service til at finde ud af lige præcis, hvilken type varmepumpe der passer bedst til din bolig.

 

Vælg bæredygtige byggematerialer

Er der flere ting, som skal renoveres på huset, kan det være en rigtig god løsning at vælge bæredygtige materialer, der ikke belaster klimaet for meget. Vælg gerne byggematerialer som har en lang levetid, er miljømærket, genanvendeligt og af god kvalitet. Desuden er det godt at gå efter byggematerialer som har lavt klimaaftryk både under transporten og produktionen.

 

Tænk på affaldssortering, når du indretter køkkenet

Når du skal indrette køkkenet, bør du sørge for, at der er mest mulig plads til de forskellige affaldssorteringsspande. Jo mere du sorterer, jo bedre for klimaet.

 

Held og lykke!