Svært ved at følge med og betale elregningen?

Vi står alle over for en rekordhøj stigning på elpriserne, som for mange danskere kan være en ekstra stor omkostning som skal betales i hverdagen. Har du, som så mange andre, også svært med at følge med og betale elregningen så er der her nogle gode råd til hvordan du kan gøre det mere overkommeligt.

Gode råd til at hjælpe med at betale energiregningen

Der findes mange forskellige tiltag, du aktivt selv kan gøre for at mindske dit energiforbrug og spare på elregningen.

Apps kan hjælpe dig med at spare på elregningen

I dag findes der mange apps til at se, hvornår strømmen er billigst i løbet af dagen og natten. Disse apps giver dig et overblik over hvilke præcise tidspunkter strømmen er billigst. Her er der mange penge at spare, hvis du venter med at sætte opvaskemaskinen eller din tøjvask over til de billigste tidspunkter.

Skru ned for varmen

Ved at skrue ned på dine radiatorer eller andre varmekilder i hjemmet, kan du spare en masse på varmeforbruget. Du sparer ca. 5% på forbruget hver gang du blot sætter temperaturen 1 grad ned. Så på med en ekstra trøje, og skru lidt ned for varmen.

Mindre brug af varmt vand giver nedslag i elregningen

De lange, varme bade er noget der tiltaler de fleste. Men det er altså her, du kan spare en hel del, da det er utroligt dyrt at varme vand op. Du kan faktisk spare helt op til 1/ 3 del af varmeforbruget på det varme vand. Derfor kan du med fordel tage kortere bade og skrue lidt ned for temperaturen.

Betal din elregning med kvartalsafregning

Hvis du synes din elregning er uoverskuelig, og at det kan være en jungle at finde rundt i elpriserne, så kan en kvartalsafregning være en løsning for dig. At betale sin elregning på årsbasis kan være en stor omkostning for de fleste at betale. Ved kvartalsafregning bliver elpriserne fastsat forud for det kommende kvartal. På denne måde sikrer du dig den bedste spotpris efter markedet, som ændrer sig hele tiden. Samtidig får du et bedre overblik, da du altid vil kende din pris for det indeværende kvartal, som kan give dig tryghed i dit budget.