Hvad er en kvartalsdranker? Få mere viden her

Har du hørt udtrykket kvartalsdranker før, men ved du ikke, hvad det betyder? Det kan også være, at du er i tvivl i forhold til, om du er kvartalsdranker. Lige meget hvad får du mere viden her.

Hvad betyder det at være kvartalsdranker?

En kvartalsdranker er et udtryk for en person, som periodevis drikker store mængder alkohol. Det vil sige, at personen har perioder, hvor der bliver drukket meget alkohol, og andre perioder, hvor der ikke bliver drukket alkohol.

Som regel har en kvartalsdranker en velfungerende hverdag i den ædru periode, hvor alt bliver passet, som det skal. Dog er drikkeriet for en kvartalsdranker ofte så voldsomt, at vedkommende er nødt til at stoppe for en stund, så det ikke ender med alvorlige alkoholbivirkninger eller skader fra alkohol.

Er det usundt at være kvartalsdranker?

Det kan altid have konsekvenser at drikke mere end, hvad der bliver anbefalet af Sundhedsstyrelsen. Uanset om drikkeriet foregår i en kortere eller længere periode, bliver din krop og psyke udsat for en alvorlig belastning. 

Og det er naturligvis ikke sundt. Samtidigt er der en sammenhæng mellem alkohol og en række følgesygdomme, hvilket ligeledes er værd at være opmærksom på.

Kom i alkoholbehandling og få hjælp fra professionelle

Hvis du er kvartalsdranker, er det vigtigt, at du opsøger hjælp til at få styr på dit misbrug. Som kvartalsdranker kan du komme i alkoholbehandling, hvor du får hjælp fra professionelle til at komme ud af dit misbrug. Det kan være svært at komme ud af misbruget på egen hånd, hvorfor det er en fordel at få professionel hjælp.