Sådan finder du den rigtige indlægssål

Næsten 80% af verdens befolkning oplever udfordringer i krop og fødder når de står, går eller løber. Det betyder, at de har en skæv fodafvikling – altså at de går enten indad (pronerer) eller udad (det kaldes supination) med efterfølgende udfordringer i foden såvel som opad i kroppen. Hvis man skal have en chance for at rette op på skævheden, så vil en indlægssål måske være løsningen. Der findes rigtig mange forskellige former for indlægssåler: de bløde komfortindlægssåler, som sørger for at foden går blødt og behageligt og de mere ortopædiske og støddæmpende indlægssåler, som sørger for at rette foden og dermed kroppen op i en naturlig position med færre smerter og mindre ømhed som resultat. Faktisk findes der en standard indlægssål, som netop gør det sidste: indlægssåler fra Align Footwear har patent på en innovativ og revolutionerende løsning: tre-punkts-teknologien, som på siden af indlægssålen ”løfter” og støtter foden i en korrekt fodafvikling.

Men… skal en indlægssål ikke bare være blød og behagelig kan du spørge?

Det vil faktisk ikke være en løsning, hvis du altså pronerer, lider af supiantion, døjer med forfodsnedfald eller måske en hælspore. Det vil sandsynligvis kunne lindre i starten, men udfordringer ved indlægssåler, som blot giver blødhed under foden eller måske har en pude op under foden (som kaldes en pelotte) er bl.a., at når man ikke giver plads til at fodens muskler og sener under forfoden, i svangen og i hælpartiet, vil disse blot med tiden blive endnu mere ”dovne ” og slappe – og dermed falde yderligere ned/flade ud med smerter og ømhed til følge.

Undersøg markedet grundigt

Det kan klart anbefales, at man altid spørger professionelt uddannet personer til råds, inden man investerer i ofte dyre indlægssåler. Derfor kan man med fordele rådspørge sig hos statsautoriserede fodterapeuter, fodplejere og evt. en fysioterapeut, før man køber indlægssåler. Derudover er det vigtigt, at man har mulighed for at prøve indlægssålerne af på sin egen krop og fødder i en længere periode, så man får den korrekte løsning.