Gør skoledagen let som en leg

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange unge mennesker især i foldeskolealderen, som ikke føler, at de får særlig meget ud af deres skoletid. De trives ikke i skoletiden, og derfor er det heller ikke hverken kammeraterne eller lektierne, der prioriteres, når først klokken ringer ud.

Det kan gå ud over det unge menneske i en sådan grad, at han eller hun ikke opnår en karakter, der berettiger til en eventuel drømmeuddannelse, og derfor handler det om at finde en løsning – og en sådan er der mange, der finder på en efterskole.

Oplev det bedste fra to verdner på gymnastikefterskole

På en efterskole kombineres det frie liv og det at ville stå på egne ben og for alvor prøve at være selvstændig med skoletiden. Det vil sige, at man kan bruge sin hverdag på det, som man virkelig brænder for, det kan for eksempel være sport, og fordi man kan nyde den tid, bliver man bedre i stand til at yde, når først det er tid til time og lærdom. Tag for eksempel et kig på en gymnastikefterskole i Jylland.

Det unge menneske får således lov at forene de bedste ting fra både skolen og fritiden, og dermed får man en hverdag, hvor det til sidst kan være svært at skelne mellem de to ting, og så vil skoletiden synes som værende en leg.

Venskaber for livet

Det er dog ikke det hele.

Med en tid på efterskole skabes der gode minder for livet, og der skabes venskaber, som vil vare ved mange år ud i fremtiden. På en efterskole kommer mam til at indgå som en del af ét stort fællesskab, og derfor bliver der bestemt heller ikke gået på kompromis.

Og særligt når fokus er på sporten, er det vigtigt med en holdånd, med kammeratskab og det at kunne samarbejde.