3 råd til dig, der har en alt for travl hverdag

Mange af os lever i en travl hverdag med at balancere forventninger på hjemme- og arbejdsfronten, hvor vores egne behov for god og generel trivsel i hverdagen kan blive nedprioriteret. Dette kan nogle gange få en ærgerlig udgang med stress og forringet livskvalitet på den lange bane, derfor er der her nogle råd til, hvordan du måske kan effektivisere din tid og får tid til dig selv.

Prioritering og strukturering

Med mange forpligtigelser kan hverdagen hurtig blive uoverskuelig, hvorfor en effektiv strukturering af hverdagens aktiviteter og opgaver kan være fordelagtig til at imødegå et overblik. Derudover kan du også lettere overskue, hvad der kan lade sig gøre rent tidsmæssigt, så du måske i mindre grad får overbooket dig selv.

Skematisér afslapning

I denne strukturering kan det også være en idé at indsætte tidspunkter på ugen, der er afsat til at opfylde nogle af dine egne behov. Det kan være aktiviteter som fysisk træning eller gåture, eller egentlig bare timer på sofaen, hvis det er det behov du har. Kroppen har som udgangspunkt brug for at restituere for at kunne opretholde en fornuftig arbejdskadence. Derfor skal afslapning ikke altid ses som dovenskab og gøres med dårlig samvittighed. Det kan faktisk være en hel essentiel faktor at prioritere og inddrage i hverdagens strabadser.

Spring over hvor gærdet er lavest

Derudover kan du måske skabe mere plads i skemaet ved nogle gange at springe over hvor gærdet er lavest. Det er anses måske som en negativ ting, men kan anskues som en nødvendighed. Inddrag professionelle til at løse opgaver, der ikke akut kræver lige præcis dig til at løse den. Er din arbejdsplads for eksempel være at flytte behøver du nødvendigvis ikke at flytte alle møblerne, men kan lige så godt overlade det til andre, der måske faktisk endda kan lave en Kontor flytning bedre end dig.