Gode råd til at holde dit barns tænder sunde

Som forældre er vi vigtige personer, når det kommer til at både hjælpe vores børn med at holde deres tænder sunde, men også i forhold til at være med til at sikre gode vaner. Det er nemlig vigtigt, at vi er med til at udvikle vores børn og deres forståelse for, hvorfor det er essentielt at holde tænderne rene og pleje dem – så der ikke kommer huller: altså, så de ikke får besøg af Karius og Baktus, som ofte er de figurer, børnene associerer med tandpine og huller.

Børn er så heldige at være omfattet kommunal tandpleje og få tjekket deres tænder regelmæssigt. Men derfor har du som forældre stadig et ansvar for at lære din lille om tandbørstning.

Vi har spurgt vores lokale tandlæge i Brande, hvordan man som forældre kan hjælpe sine børn.

Sådan hjælper du bedst dit barn med tænderne

Som forældre er det vigtigt, du hjælper dit barn med tandbørstningen, så du er sikker på, de bliver ordentligt rene. Hjælp derfor gerne dit barn indtil det er omkring 10 år. Man anslår at det først er ved denne alder, at barnet har de motoriske færdigheder til selv at klare deres tandbørstning ordentligt.

Sukker er ikke giftigt. Men der er ingen grund til at give FOR meget af det. Hold derfor igen med snacks og mellemmåltider, der har et højt indhold af sukker. Selv ting mange betragter som relativt uskyldige kan indeholde meget sukker. Det kan f.eks. være tørret frugt og müslibarer. Bemærk desuden, at læskedrikke ofte er en stor synder, som ikke bare indeholder sukker, men også er syreholdige.

Som forældre er du desuden ansvarlig for, at tandbørstningen finder sted både morgen og aften, hvor barnet skal børste af 2 minutter hver gang. Husk desuden at bruge en fluortandpasta, der hjælper med at beskytte tænderne og holde dem sunde.

Sidst men ikke mindst, er det en god idé at lytte grundigt til barnets tandlæge, der kan vejlede.