Sådan skaber du let en feststemning

Står du for at skulle afholde et festligt arrangement i enten hjemmet eller i et lejet festlokale med en særlig begivenhed som bryllup, rund fødselsdag, konfirmation eller sølv/guldbryllup, kan der komme mange spørgsmål fra jer omkring, hvordan du skaber en festlig stemning i rummet. Det skal nemlig have en form for Hollywood atmosfære og ikke bare ligne dagligstuen derhjemme. Her i denne artikel guider vi derfor til, hvordan du kan skabe den super feststemning med det helt rette gear og grej og flot bordpynt og oppyntning Læs med her.

Dæk bordet med festlig bordpynt

Der er ikke noget så festligt som et flot pyntet bord med festlig bordpynt. Der kan være en ide i at skabe et tema for bordpynten, så der kommer til at være et helhedslook over det. Det kan for eksempel være, at I skal holde Nytårsaften hos jer og her kunne temaet naturligt være sølv, glimmer og en masse glamour.

Dæk derfor bordet op med bordpynt i sølv, hvor bestikket er i sølv, servietterne er i sølv og der ligger små sølv glimmer stjerner spredt ud på hele bordet. Bordpynten kan også være et tema omkring en rund fødselsdag, hvor tallet for fødselaren står som flot bordpynt i kraft af balloner eller skilte. Det er kun fantasien og kreativiteten, der sætter grænserne. Er det en børnefødselsdag, kan det også være Spiderman, Superman eller dinosaurer, der præger bordpynten med servietter, balloner og bordkort.

Kulørte lamper i haven

Når mørket begynder at falde på og der er en smuk have at se ud på, sidde i under træerne eller gå rundt i, arm i arm, med en man har kær, så er der ikke noget så stemningsfuldt som kulørte lamper i træerne og på verandaen. De giver en magisk belysning, som skaber associationer til lyse nætter, sommer og jordbær og champagne på terrassen. De forskellige farver i lamperne vil give et eventyrligt skær og her vil man naturligt tiltrækkes af stemningen og have lyst til at opholde sig i haven. Læg eventuelt også smuk bordpynt på havebordene, så der også er festligt her.

Pynt med flag og balloner i indgangen

Hvis I har en carport, et stisystem gennem haven eller bare en smuk entre, kan I byde gæsterne velkommen med smuk pynt her. Det kan være alt fra balloner i flotte farver til flag, hvis det er en fødselsdag, der bliver holdt. Flagene kan stå hele vejen langs med indkørslen og signalere, at gæsterne er på rette vej til fødselsdagen.

Flagene kan også sættes i planterne, blomsterne og andre steder, hvor de kan stå fast i noget jord eller grus. Læg også et flag ved hver gæsts tallerken og bed dem om at flage med det, når der er en lejlighed til det undervejs i middagen. Det giver et festligt præg, at alle gæsterne flager for fødselaren og lav eventuelt også et foto med alle gæsterne på, hvor de står med et flag hver. Det er et dejligt minde for fødselaren at have.