Gode råd til afspærring og sikkerhed ved vejarbejde

Vejarbejde kan være til gene og eventuelt til fare i bybilledet. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige form for afspærring ved vejarbejde. Det handler om at sikre vejarbejderne og -arbejdet optimalt mod trafik, og samtidig skal trafikanterne også føle sig sikre, og trafikken skal kunne glide uden problemer, som den plejer. En god afspærring handler om at afskærme der, hvor der er behov for det. En veludrustet afspærring dækker over afspærringsmateriale som trafikværn og trafiksignaler. Afspærringsmaterialet er gerne i god kvalitet og veltestet, så det leverer en optimal afspærring.

God afspærring er lig med sikker trafik

Sikker trafik er vigtig for både trafikanter og vejarbejdere. God afspærring kan være med til at sikre, at alle er i bedre sikkerhed, og at vejarbejde ikke er til så meget gene i bybilledet, som det kunne være. Skilte, afspærringer og så videre viser trafikanter på vej og afgrænser vejarbejdet, så alle er på den sikre side. Vejarbejde er i sig selv ikke optimalt – det handler om at få problemerne løst og få veje, broer, kryds og så videre op at køre igen, og i den proces er afspærring en vigtig del, der ikke kan undværes.

Afspærring til små og store projekter

Der skal afspærring til ved al mulig slags vejarbejde for at sikre optimal trafiksikkerhed og afskærmning. Det gælder både for små og store projekter. Det gælder både ved arbejde i vejkryds, et motorvejsprojekt, udskiftningen af et lyssignal, lapning af huller i vejen eller andet. Der er ikke en opgave, som er for stor eller lille til at kræve god afspærring. Selvom der er mere trafik i byer end på landet, gør afspærring godt, uanset hvor vejarbejdet foregår geografisk. Der er heller ingen type vejarbejde, som ikke kan afspærres. Afspærringen kan tilpasses til alle typer opgave, for de kan justeres op og ned.