Kom i form og få livsvarige venskaber

Et højskoleophold kan være livsændrende og dannende for resten af dit liv. Det er en rigtig god mulighed for at udforske forskellige interesser i et trygt og lukket miljø. Der findes mange forskellige typer af højskoler. Fx musikhøjskoler, filmhøjskoler, højskoler med skrivelinjer og idrætshøjskoler. Sidstnævnte rummer forskellige former for højskole idræt, hvor man som kursist har mulighed for at afprøve forskellige idrætsgrene. Derefter kan man, hvis man vil, specialisere sig i dét man brænder mest for. Et valg, der kan være med til at forme dit fremtidige virke. Har du fx en indre håndbold- eller fodboldspiller gemt i dig, er der mulighed for at dyrke dette. Et højskoleophold er desuden, og måske vigtigst af alt, en god mulighed for at møde mennesker på tværs af landet – og en unik mulighed for at knytte tætte venskaber.

Der findes en højskole for alle

Et højskoleophold er ikke udelukkende for de unge. Der findes faktisk masser af muligheder for ophold af kortere og længere varighed for voksne og ældre målgrupper. Fx er det muligt at komme på højskoleophold med visse organisationer til udlandet og få indsigt i det pågældende lands kultur, herunder politiske og religiøse forhold. Der er desuden mulighed for at engagere sig i frivilligt arbejde undervejs. Der findes også højskoler for unge under 20 år, ungdomshøjskoler.

En oplevelse for livet

Et ophold på en højskole er en oplevelse for livet, hvor du gør dig en masse faglige og personlige erfaringer, som du kan tage med dig videre ud i livet. Selvom der er et fagligt fokus, er det lige så meget den sociale del af et højskoleophold, der er omdrejningspunktet. Idet man bor tæt sammen på en højskole, har man muligheden for at knytte nogle tætte bånd med de andre kursister. Bånd, der kan holde et helt liv.