Derfor er overvægt farligt

Synes du nogle gange, at vægtskalaen sniger sig lidt for højt op? Så er du ikke alene. Der er mange, der i perioder kan have det sådan. Og et par ekstra kilo fra eller til er sjældent noget at bekymre sig om. Nogle gange kan de ekstra kilo dog have det med at blive på kroppen. For nogle mennesker ser det endda bare ud til, at kiloene bliver flere og flere. Og så kan det være en god idé at gribe ind. For overvægt er farligt.

Hvad er overvægt?

Først og fremmest er det vigtigt at gøre klart, hvad overvægt er. For som tidligere nævnt er et par ekstra kilo ikke noget at blive skræmt af. Selvom du derfor synes, du vejer mere, end du ønsker, er det ikke nødvendigvis overvægt.

Overvægt måles derimod ud fra dit BMI. Det vil altså din vægt fordelt på din højde. Det er derfor din BMI, du skal gå ud fra, hvis du vil vide, om du er overvægtig.

En trussel mod sundheden

Hvorfor er overvægt så så farligt? Det er det, fordi det giver dig langt større risiko i forbindelse med en lang række sygdomme. På den måde udgør overvægt altså en trussel mod din sundhed.

Nogle af de ting, du kommer i øget risiko for, er:

  • Diabetes

  • Hjerteproblemer

  • For høj fedtprocent i blodet

  • Slidgigt

  • Depression m.m.

Hvis du derfor finder ud af, at du er overvægtig, så sørg for at gøre noget ved det. Det kan for mange være svært at komme til livs på egen hånd. Derfor kan det være en god idé at søge hjælp hos din læge eller hos en kostvejleder.

Overvægt kan være en svær ting at tackle. Der kan i mange tilfælde ligge psykologiske årsager bag ved problemet med overvægt, som du kan have behov for at tackle i forbindelse med dit vægttab.